Polkna ustvarjajo prijetne občutke toplote in domačnosti, hkrati pa so izredno uporabna. Nudijo vam udobje, varnost ter zaščito pred vsemi vremenskimi pogoji. Čeprav so polkna zelo tradicionalna, se zaradi svoje estetske dovršenosti podajo tudi novogradnjam.

Prvotno leseno različico v današnjem času zamenjuje kompaktnejši, trdnejši in odpornejši aluminij, ki ga je v primerjavi z lesom tudi lažje vzdrževati. Za čiščenje polken uporabite le vlažno krpo.

Referenca AJM – hotel Cliff

Prednosti polken:

  • Nudijo dodatno zvočno izolacijo,
  • so toplotni izolator,
  • zaščitijo okna pred vremenskimi vplivi,
  • nudijo dodatno protivlomno zaščito,
  • estetsko dovršijo vaš dom.

Pri nas lahko izbirate med dvema vrstama AJM ALU-polken, med tistimi z fiksnimi lamelami in tistimi s pregibnimi lamelami. Med fiksnimi lamelami so zračne reže, skozi katere prihaja zrak tudi pri zaprtih polknih, pregibne lamele pa omogočajo tristopenjsko reguliranje odpiranja in s tem različne stopnje prehajanja zraka in svetlobe v notranjost. To se izkaže kot praktično predvsem čez dan, kadar želimo prehod zraka in dnevne svetlobe, hkrati pa ohraniti svojo zasebnost. 

Posebna prednost ALU-polken je tudi možnost izdelave nepravilnih oblik, kot so različne polkrožne in poševne oblike, torej za okna z obodi in za okna okrogle oblike. Profili so prašno barvani po barvni lestvici RAL, kar omogoča praktično popolno barvno prilagoditev zunanjemu ovoju stavbe oziroma vašemu okusu. Standardne pa so sicer tri barve: bela, rjava, zelena.  

 

Z izbiro ALU polken boste torej dobili zanesljivo zunanje senčilo, ki učinkovito zaščiti okna pred vremenskimi vplivi, hkrati pa dodatno pripomore k izolativnosti, dvigne pa tudi nivo varnosti vašega doma. 

 Imate za nas dodatna vprašanja? Pokličite nas na brezplačno telefonsko številko 080 34 20 ali nam pišite, to lahko storite TUKAJ.